Site icon Zajednica Bosnjaka GA

Poštovane džematlije, esselamu alejkum.


Želimo vas obavjestiti da će Gwinnett County Community Services, u saradnji sa Atlanta Community Food Bank, vrišti podjelu paketa hrane članovima našeg džemata koji su se zbog virusa COVID-19, gubitka posla ili drugih razloga našli u situaciji da im je ovakav vid pomoći potreban. Podjela paketa hrane će se obaviti na prostoru našeg Centra u utorak, 21. 7. 2020., sa početkom u 4:00 PM. 
          Molimo vas da, u slučaju da vi niste u stanju potrebe, a znate nekoga kome bi ova pomoć dobro došla, da ih obavjestite. Ukoliko poznajete osobe koje zbog zdravstvenog stanja, neposjedovanja prevoznog sredstva ili bolesti nisu u mogućnosti sami doći i preuzeti paket da to učinite u njihovo ime ili da nas obavjestite kako bismo angažirali volontere koji bi to odradili. Osobe starije od 60 godina a koji su u situaciji da im je potrebna pomoć ove vrste na duži period imat će priliku da, u saradnji sa Healt and Human Services, koji će takođe biti prisutni, dogovore aranžmane na duži period.
          Paketi hrane (30-40 ponds) će se djeliti na način da vozilom dođete do mjesta podjele, otvorite prtljašžnik u koji će vam hrana biti stavljena.
Da bi Atlanta Community Food Bank imala dovoljno paketa, molimo Vas da nam pošaljete e-mail na zbga@izbsa.com ili zbga@icnab.com, da ćete doci da preuzmete paket 21.07.2020.  Informacije moramo proslijediti nazad do petka 10.7.2020.
 
UO ZBGA 

Exit mobile version