Site icon Zajednica Bosnjaka GA

Godisnjica postojanja HF Atlanta

Danas ,9.maja.2018. godine, navršava se punih 8. godina izuzetno uspješnog rada Humanitarnog Fonda Atlanta kroz džemat Zajednicu Bošnjaka Džordžije. Imali smo želju i cilj da na današnji dan naš Fond broji 500 članova. Naš cilj je ispunjen i taj broj je itekako mnogo veći . Za prvih 8 dana ovog mjeseca, dobili smo 14 novih članova, tako da sada brojimo 506 članova u našem Fondu .Svim našim članovima i donatorima čestitam godišnjicu našeg postojanja uz najiskreniju i veliku zahvalnost za sav njihov doprinos, koji su i jedini zaslužni za sve postignute rezultate. Za punih 8.godina postojanja,HF Atlanta je postigao slijedece : -Pruzio pomoc za 567 porodica sirom BiH.
-Pored novcanih donacija,donirali smo plastenike,pakete prehrambenih artikli,sitnu i krupnu stoku,gradjevinski materijal; -Pored pruzanja pomoci socijalno ugrozenim porodicama i bolesnim osobama,sa novcanim donacijama podrzali smo i mnoge Narodne kuhinje i nekoliko udruzenja koja se brinu o djeci sa posebnim potrebama.
-Fond trenutno stipendira 61.ucenika i studenta,od cega njih 22 je bez jednog ili oba roditelja. -Do sada,7.nasih stipendista je zavrsilo svoje studije i medju njima sada imamo pravnika,doktora,profesora,magistara,doktora nauka i zdravstvenih radnika.
-U toku u svog rada,za 6 nasih stipendista je obustavljena stipendija zbog postizanja slabijeg uspjeha(ucenik mora postizati odlican uspjeh da bi zadrzao svoju stipendiju).
-Za donacije i projekat stipendiranja,fond je za 8 godina ukupno donirao 548,000 $. -Fond trenutno broji 506 clanova iz oko 20 drzava Sjeverne Amerike.
-Pored clanova iz Atlante,najvise clanova imamo iz North Caroline, Bowling Green-a,St. Louisa,Chicaga,Jacksonvilla, Richmonda i Chattanooge.
-Sve nase donacije smo realizovali iskljucivo putem TV emisija “Ispuni mi zelju” i Istina TV,sto znaci da se na You tube sada trenutno nalazi 567 video snimaka od nasih donacija.
Hvala svim nasim clanovima za iskrenu podrsku svih ovih 8.godina naseg rada,koja nadam se nece izostati i u nasem buducem radu.
S postovanjem

Exit mobile version