Site icon Zajednica Bosnjaka GA

Obavijest za Bajram

20. maj 2020/27. ramazan 1441. h.g.

 

OBAVIJEST ZA BAJRAM NAMAZ

 

Esselamu alejkum, poštovane džematlije.

 

Ramazanski bajram je u nedjelju 24. maja 2020. Zbog važećih restrikcija države Georgija koje se odnose na korona virus nismo u mogućnosti da bajram namaz klanjamo u našoj sali jer je u zatvorenom prostoru dozvoljeno okupljanje maksimalno 50 osoba.

 

Ako nam vremenski uslovi dozvole bajram namaz ćemo klanjati na našem sportskom terenu. Bajram namaz ćemo klanjati u 7:00 a.m. Sabah namaz ćemo klanjati u džamiji u 5:45 a.m.

 

Ako nam kiša onemogući da klanjamo na otvorenom terenu, bajram namaz ćemo klanjati u džamiji i to u grupama od po 50 osoba.

 

Prva grupa će klanjati u 7:00 a.m. a svaka sljedeća grupa klanjat će svakih pola sata.

 

Potrebno je imati sopstvenu sedžadu i nositi masku i držati odstojanje od 6 fita prilikom formiranja safova za namaz, kako na otvorenom tako i zatvorenom prostoru.

 

Molimo naše cijenjene džematlije da čuvaju red i potrebno odstojanje kako ne bismo doveli u opasnost integritet kako džematlija koji žele klanjati namaz, tako i integritet Zajednice.

 

Molimo Allaha da ukabuli naš post i sva dobra djela te da bajram dočekamo u zdravlju i rahatluku zajedno sa svojim najmilijima!

 

Bajram šerif mubarek olsun!

 

Mahsus selam.

 

UO ZBGA 

Exit mobile version